A jó benne, hogy nem csak a fiatalabb korosztály körében hódít, hanem egyre észrevehetőbben csábítja az idősebbeket is mozgásra. Ennek több oka is van. Egyik legpozitívabb jellemzője a futásnak, hogy nem kerül pénzbe, s persze az is, hogy könnyen és gyorsan tesz edzetté, egészségesebbé bennünket.

Amire szükségünk van a futáshoz, az saját elhatározásunk, a fokozatosság elve és egy igazán jó lábbeli. Például egy Nike futócipő, mely a nevéből is adódóan kifejezetten ennek a sportnak a méltó és biztonságos kelléke, ha úgy tetszik, segítője. 

A megfelelő futócipő az, melyre öltözékünknél minden időben és minden alkalommal ügyelni kell, a réteges és időjárásnak megfelelő öltözeten kívül. A Nike futócipő pontosan arra lett tervezve, hogy a boka, a lábak és a gerinc megfelelő védelme biztosított legyen futás közben, elkerülendő a különféle – ám pillanatok alatt bekövetkező – sérüléseket.

Többnyire kemény talajon futunk, noha egyre több lehetőség van „humánusabb” terep kipróbálására, mely kifejezetten erre a sportra lett kialakítva. Egyike ezen helyeknek például a Margit-szigeti futósáv. Puhább talajon nyilván nem vagyunk akkora ütődésnek kitéve, mint mondjuk az aszfalton, ám a gerinc védelme épp úgy fontos itt is, nem csak a beton felületen. A Nike futócipő minden tekintetben őre a gerincnek, hiszen a benne lévő speciális anyagnak és a lábbeli kialakításának, vonalvezetésének köszönhetően kíméletes mozgást biztosít csontvázunknak, akár egy tartópillér a hídnak.

A csalódás elkerülésére, a hosszú távú minőség biztosítására a legjobb válasz a Nike futócipő