Nike technológiák

 

 

 

F.I.T.  
   
  RÖVIDÍTÉS, MELYNEK JELENTÉSE: FUNKCIONÁLIS INNOVATÍV TECHNOLÓGIÁK. A KÜLÖNBÖZŐ NIKE F.I.T. TECHNOLÓGIÁK GYŰJTŐNEVE.
NIKE DRI-FIT TECHNOLÓGIA   
   
 TEXTILEK KIALAKÍTÁSÁNÁL ALKALMAZOTT TECHNOLÓGIA, MELY AZ IZZADTSÁG ELVEZETÉSÉT SZOLGÁLJA. A SZÖVET FELÜLETÉRE SZÁLLÍTJA A FELESLEGES NEDVESSÉGET A      BŐRFELSZÍNRŐL, AHOL GYORSABBAN ELPÁROLOGHAT.
NIKE THERMA- FIT
   
  TEXTILEK KIALAKÍTÁSÁNÁL ALKALMAZOTT TECHNOLÓGIA: BOLYHOSÍTOTT BELSŐ ANYAG, MELY BIZTOSÍTJA A HŐSZIGETELÉST ÉS MEGTARTJA A TEST TERMÉSZETES MELEGÉT.

NIKE STORM-

FIT

   
   

  TEXTILEK KIALAKÍTÁSÁNÁL ALKALMAZOTT TECHNOLÓGIA, MELY A SZÉL- ÉS VÍZÁLLÓSÁGOT SZOLGÁLJA.
  A VÍZÁLLÓSÁG SZINTJEIT INDEXSZÁM JELZI:
  STORM-FIT 1: VÉDELMET NYÚJT MÉRSÉKELT IDŐJÁRÁS ESETÉN.
  STORM-FIT 5: KÖNNYŰ ÉS MÉRSÉKELT ESŐ VAGY HÓESÉS (5000 MM-IG VÍZÁLLÓ)
  STORM-FIT 10: ERŐS ESŐZÉS (VÁRATLAN ZORD IDŐJÁRÁS) (10 000 MM-IG VÍZÁLLÓ)
  STORM-FIT 20: IGEN SZÉLSŐSÉGES ESŐS VAGY HAVAS IDŐ (20 000 MM FÖLÖTT IS VÍZHATLAN

 

   
DRI-FIT KNIT
   
  
  SPECIÁLIS TEXTIL KIALAKÍTÁS: KÜLÖNBÖZŐ SŰRŰSÉGŰ SZÖVÉSSEL KÉSZÍTETT PUHA ÉS KÖNNYŰ ANYAG -  SEGÍTI A HŐSZABÁLYOZÁST. A NYITOTT ANYAGSZERKEZETNEK KÖSZÖNHETŐEN KIVÁLÓ SZELLŐZÉST BIZTOSÍT A STRATÉGIAI PONTOKON.
   
DRI-FIT TOUCH 
   

SPECIÁLIS TEXTIL KIALAKÍTÁS: PILLEKÖNNYŰ, JÓL SZELLŐZŐ ANYAGSZERKEZET, MELY KÖNNYED VISELETET BIZTOSÍT A MELEGBEN. A KIVÁLÓ LÉGÁTERESZTŐ KÉPESSÉGÉNEK KÖSZÖNHETŐEN HŰSÍTI A MOZGÁS KÖZBEN FELHEVÜLT TESTET. RUGALMAS, ÍGY SZABAD MOZGÁST TESZ LEHETŐVÉ.

DRI-FIT WOOL
   

SPECIÁLIS TEXTIL KIALAKÍTÁS: GYAPJÚ ÉS POLYESTER KOMBINÁCIÓJÁBÓL KÉSZÜLT ANYAG, ÍGY BIZTOSÍTJA A MELEGET, A MOZGÁSSZABADSÁGOT ÉS A JÓ SZELLŐZÉSTHŰVÖS IDŐ ESETÉN IS. A KEVERT ANYAG ELVEZETI AZ IZZADTSÁGOT ÉS GYORS SZÁRADÁST TESZ LEHETŐVÉ.NIKE SPHERE TECHNOLÓGIA   
   
   

  TEXTILEKNÉL ALKALMAZOTT ELJÁRÁS. HÁROMDIMENZIÓS SZERKEZETŰ KIALAKÍTÁS A SZÖVET BELSŐ RÉSZÉN, MELY LÉGRÉTEGET TEREMT A BŐRFELSZÍN ÉS A RUHAANYAGA KÖZÖTT. A RUHA KIALAKÍTÁSA OPTIMALIZÁLJA A LÉGRÉTEG MŰKÖDÉSÉT, VALAMINT A MOZGÁS KÖZBEN TERMELŐDÖTT HŐT MEGTARTJA.

NIKE SPHERE DRY ELŐSEGÍTI AZ IZZADTSÁG GYORSABB ELPÁROLGÁSÁT, ÉS CSÖKKENTI A NEDVESSÉGÉRZETET.
   
NIKE SPHERE COOL
   
   
LEHETŐVÉ TESZI A LÉGÁRAMLÁST A TEST ÉS A RUHA KÖZÖTT, ELŐSEGÍTI A GYORS PÁROLGÁST, ÍGY SEGÍTI A TEST TERMÉSZETES HŰTÉSÉT.
   
NIKE PRO
   

 

  SPORTOLÓKNAK KÉSZÍTETT ALÁÖLTÖZETEK, PL. MEZ VAGY EDZŐÖLTÖZET ALÁ, HŰVÖS IDŐ ESETÉN. ENYHE IDŐSZAKBAN FEDŐÖLTÖZET NÉLKÜL IS HASZNÁLHATÓAK. PUHA,         DÖRZSÖLÉSMENTESEN KIALAKÍTOTT MODELLEK, MELYEK FOKOZOTTAN TESTHEZÁLLÓK, ÍGY FEDIK A TESTET, CSÖKKENTIK A KITÖMÖTTSÉG ÉRZÉSÉT, VALAMIT KIVÁLÓAN             ELVEZETIK AZ IZZADTSÁGOT.

   
PRO HYPERWARM
   
  ALÁÖLTÖZŐ FUNKCIÓT ELLÁTÓ, RUGALMAS, KÖNNYED ANYAGBÓL KÉSZÜLT MODELLEK, MELYEK KIVÁLÓAN MEGTARTJÁK A TEST TERMÉSZETESES HŐMÉRSÉKLETÉT, ÍGY               ELLENÁLLÁST BIZTOSÍTANAK A KÜLSŐ ELEMEKKEL SZEMBEN HIDEG IDŐ ESETÉN.
   
PRO HYPERCOOL
   
   

  ALÁÖLTÖZŐ FUNKCIÓT ELLÁTÓ, RUGALMAS, KÖNNYED ANYAGBÓL KÉSZÜLT MODELLEK, MELYEK FŐ FUNKCIÓJA AZ IZZADTSÁG ELVEZETÉSÉNEK FOKOZÁSA. A TEST KIEMELTEN   HŐLEADÓ HELYEIN FOKOZOTT LÉGÁTERESZÉS SEGÍTI A NEDVESSÉG GYORSABB ELPÁROLGÁSÁT.

 

CIPŐ TECHNOLÓGIÁK:

OUTSOLE

   

A CIPŐ TALPA, MELY KÖZVETLENÜL ÉRINTKEZIK A TALAJJAL.

MIDSOLE
   

KÖZÉPTALP (A TALPRÉSZ KÖZÉPSŐ RÉTEGÉT ÉRTJÜK ALATTA).

INSOLE
   

A CIPŐ BÉLÉSE, BELSŐ RÉSZE.

UPPER
   

A CIPŐ FELSŐ RÉSZE.

STABLE RIDE
   

A FUTÓCIPŐ KATEGÓRIÁK KÖZÜL A STABIL FUTÁST JELÖLI.  A TÚLZOTT PRONÁLÁST TOMPÍTÓ TOVÁBBFEJLESZTETT BELSŐ TARTÁS A STABILABB MOZGÁS ÉRDEKÉBEN.

BAREFOOT RIDE
   

 A FUTÓCIPŐ KATEGÓRIÁK KÖZÜL A MEZÍTLÁBAS JELLEGŰ FUTÁST JELÖLI. A FUTÓCIPŐBEN A LÁBFEJ MOZGÁSA MINÉL INKÁBB KÖZELÍT A TERMÉSZETES, MEZÍTLÁBAS FUTÁSHOZ.

NEUTRAL RIDE
   

 A FUTÓCIPŐ KATEGÓRIÁK KÖZÜL A NEUTRÁLIS FUTÁST JELÖLI. A cipő talpkialakítása CSÖKKENTI A KÁROS ERŐHATÁSOKAT ÉS MAGASFOKÚ KÉNYELMET BIZTOSÍT.

TRAIL RUN
   

 A FUTÓCIPŐ KATEGÓRIÁK KÖZÜL A TEREPFUTÁST JELÖLI. A TALP KÜLSŐ RÉSZÉN TALÁLHATÓ ÉRDES ROVÁTKÁK SEGÍTIK A CIPŐ TALAJHOZ VALÓ TAPADÁSÁT.

FREE 5.0
   

 A CIPŐ SAROK- ÉS ELÜLSŐ TALPRÉSZE KÖZÖTTI ELTÉRÉS 8 MM – FÉLÚTON A MEZÍTLÁBAS MOZGÁSHOZ

FREE 4.0
   

 A CIPŐ SAROK- ÉS ELÜLSŐ TALPRÉSZE KÖZÖTTI ELTÉRÉS 6 MM

FREE 3.0
   

A CIPŐ SAROK- ÉS ELÜLSŐ TALPRÉSZE KÖZÖTTI ELTÉRÉS 4 MM – LEGKÖZELEBB A MEZÍTLÁBAS MOZGÁSHOZ

FREE 1.0
   

 A LEGKÖZELEBB A TALAJHOZ. A LÁBFEJ SAROK- ÉS ELÜLSŐ TALPRÉSZE KÖZÖTT NINCS ELTÉRÉS - EZ BIZTOSÍTJA A KIVÁLÓ TALAJÉRZÉKELÉST, MINTHA CSAK MEZÍTLÁB  EDZENÉL.

AIR
   

BEÉPÍTETT GÁZZAL TÖLTÖT BETÉT. PUHA KÉNYELMES JÁRÁST BIZTOSÍT.

AIR MAX
   

 VASTAG BEÉPÍTETT LÉGBETÉT TÍPUS, MELY EZÁLTAL MAXIMÁLIS PUHASÁGOT ÉS KÉNYELMET, VÉDELMET BIZTOSÍT.

ZOOM AIR
   

VÉKONY, SPECIÁLISAN ELKÉSZÍTETT LÉGBETÉT, AMELY RUGALMAS JÁRÁST BIZTOSÍT, OPTIMÁLIS FÖLDHÖZ KÖZELI JÁRÁST BIZTOSÍT.

SHOX
   
                  

ALTERNATÍV PÁRNÁZOTTSÁGI MEGOLDÁS, AMELY AS TRAMBULIN EFFEKTUST KIHASZNÁLVA, BEÉPÍTETT OSZLOPOK SEGÍTSÉGÉVEL AZ ÜTKÖZÉSCSILLAPÍTÉS MELLETT A LEGTÖBB MOZGÁSI ENERGIÁT ADJA VISSZA.

IMPAX
   

 A SHOX SAROKMEGOLDÁS SPECIÁLIS VÁLTOZATA , AHOL A RUGALMAS ELEMEK MÁS GEOMETRIAI ELRENDEZÉSBEN HELYEZKEDNEK EL. 

FREE FLYKNIT
   

  A LEGKÜLÖNLEGESEBB CIPŐTECHNOLÓGIA. BIZTOSÍTJA A TERMÉSZETES MOZGÁS NYÚJTOTTA ELŐNYÖKET ÉS A SZOROSAN ILLESZKEDŐ FELSŐRÉSZ TARTÁSÁT.

DRY-FIT KNIT
   

RENDKÍVÜL PUHA, KÖNNYÚ ANYAG, AMELY KÜLÖNBÖZŐ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT IS OPTIMÁLIS HŐMÉRSÉKLETET BIZTOSÍT A SPORTOLÓ SZÁMÁRA. ENNÉL A TECHNOLÓGIÁNÁL EGY SZABAD SZEMMEL IS JÓL LÁTHATÓ, ÚJFAJTA KÖTÉSMINTA  GONDOSKODIK A  MEGFELELŐ SZELLŐZÉSRŐL. 

 NIKE

DYNAMIC SUPPORT

A NIKE DYNAMIC SUPPORTJA A CIPŐ TALPBÉLÉSÉBEN NYÚJTJA AZT A STABILITÁST AMIRE SZÜKSÉGED VAN EGY ULTRA SIMA ÚTON HOZZÁADOTTT SÚLY NÉLKÜL, VAGY EGY HAGYOMÁNYOS KÖZÉPSŐ POZÍCIÓ MEREVSÉGÉBEN.A NIKE DYNAMIC SUPPORT CIPŐKET JELLEMZI A PUHÁBB HAB A KÜLSŐ OLDAL KIPÁRNÁZÁSÁÉRT ÉS SZILÁRDABB HAB A KÖZÉPSŐ OLDAL TÁMOGATÁSÁÉRT.

A köztalp párnázottságára és ütközéscsillapítő képességére utaló jelzések. ( a cipők többségén az "air felirat a párnázás helyén található, a "full lenght air" felirat a teljes talpfelületen való párnázottságra utal):

NIKE AIR:  A BEÉPÍTETT GÁZZAL TÖLTÖTT BETÉT FELFOGJA A FÖLDRE ÉRKEZÉSKOR A BECSAPÓDÓ LÁB ÁLTAL OKOZOTT ÜTÉST, PUHA, KÉNYELMES JÁRÁST BIZTOSÍT