Vagy ha nem is futnak, akkor kocognak vagy gyorsan, nagyobb iramban gyalogolnak. Kérdés, hogy mindezt mennyire teszik helyesen. Vajon úgy futnak, ahogy kell? Megfelelően vannak felöltözve, és valóban erre a tevékenységre alkalmas cipőben teszik mindezt?

 

Ahogy végig nézünk a laikus futókon, kevesekről mondhatjuk el, hogy "jól", azaz megfelelően futnának. Az esetek többségében ugyanis a legfontosabb elem: a jó Adidas futócipő hiányzik, hiszen enélkül a futás nem lesz egészséges, sem pedig jótékony hatású.

 

Adidas futócipő nélkül másnap fájni fog a lábad, a gerinced, valamennyi végtagod. Márpedig ezt te sem akarhatod magadnak. A cél a futással éppen az, hogy kiengedjük magunkból a felgyümlett stresszt és idegességet. Nem pedig az, hogy másnap mindenünk fájjon, és élni se legyen kedvünk.

 

Ha egyszer is viseltél már Adidas futócipőt, volt a lábadon, és sportoltál vagy futottál benne, akkor tudod, hogy milyen egy "márkás" csukában róni a köröket. Egészen más. Olyan, mintha az ember szárnyalna, szó szerint a fellegekben járna. Ezért az érzésért érdemes futni, és ha ehhez társul még egy konkrét cél is, mint például a fogyás, a jobb kondíció, és a stabil, magabiztos állóképesség, akkor ne várj egy napot sem: amint beszerezted az Adidas futócipődet, kezdj el futni, minél hamarabb, a saját kezdeti tempódnak megfelelően, aztán pedig fokozatosan törekedj a minél jobb teljesítmény elérésére. Meglátod: ezzel a hozzáállással sikerülni fog!