Az Air Max cipőcsalád már a múlt század végén is nagy teret hódított magának a sportcipők terén, hiszen már akkor forradalmi újítással álltak elő. A tervező – Tinker Hatfield – elsődleges célja volt, hogy a lábak egészségét szinte bármilyen sporttevékenység közben megóvja. Eltökélte, hogy a mozgás közben előforduló sérülések előfordulását a minimálisra, vagy nullára redukálja amellett, hogy a kényelem is prioritást élvezzen.

A Nike Air Max cipők belsejében ezért elhelyezett egy légpárnát, melynek legjobb helyet a sarokrésznél talált, s mely ma szinte minden modellnél látható is, oldal irányból. (A kilencvenes években még hátul volt megfigyelhető a légpárna.)  Később, az Air Max 2 típusnál elhagyták a lyukakat a párnából, így a nyomás is megnövekedett. Az Air Max teljes párnázása a Total Air-nél lett kialakítva, a Tuned Air pedig számos „teljesen önálló” párnácska összerendezését biztosította. Ezzel lehetővé vált, hogy a párnácskák a láb eltérő részeihez igazodjanak.

Tavaly, év végén egy Air Max szupercsoda került a piacra, mely már varrás nélküli tervezésű, és a légbetét már a teljes talphossz felületén megtalálható. Az Air Max nem válogat a sporttevékenységek között. Minden talajon végzett mozgáshoz megfelelő biztonságot és kényelmet nyújt viselőjének, noha egyre többen hordják utcai cipőként is. (Köszönhetően igényes és rendkívül szép külsejének, formatervezett, letisztult és divatos vonalvezetésének.) Az Air Max a világ és napjaink tagadhatatlanul egyik legnépszerűbb sportcipője. A légbetét, az ütéscsillapítás mellett a legújabb modellek – a speciális Wafle – anyagnak köszönhetően bármilyen talajfelülethez alkalmazkodnak, és kiváló tapadást eredményeznek.